söndag 13 februari 2011

Två ruttna bananer!

Ja, vad gör man inte med två ruttna bananer som ligger och ser för taskiga ut på fruktfatet, jo Lejlas goda banankaka! Har ni testat och gjort en banankaka på bananer som inte börjat bli bruna än någon gång? Det går verkligen inte att lyckas! Därför får man passa på när det finns några bortglömda bananer hemma! Detta receptet riktigt enkelt och blir en saftig kaka!

Nu blir det en skön söndagskväll med Solsidan & kycklinggryta som väntar, i morgon får jag veta om jag blir sjukskriven tiden ut eller om jag kan jobba lite till. Väskan står numera packad i hallen, så jag är redo!

Tjingeling!


Lejlas goda banankaka
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 gr mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk malen ingefära
50 gr valnötter
Sätt ugnen på 175 gr varmluft. Vispa socker, florsocker & smör poröst & krämigt. Mosa bananerna med en gaffel och blanda i smeten, tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten. Fyll en smord & bröad form med löstagbara kanter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar