torsdag 25 februari 2010

Helg!

Äntligen helg och en helg i Norrköping väntar med besök hos en vän! Härligt! Så här i bokreadagar får det bli en bok istället för en blomma! En bok med en baktanke..... =) Den ska vara riktigt rolig sägs det! Ett litet kort från Photoshop i matchande färg, sen var det klappat & klart!


Några fynd gjorde jag själv också! Böcker som får en att tänka på vår & sommar! Zetas trädgård ska få inspirera mig på bussresan i morgon!




Önskar en trevlig helg! Lämna gärna ett litet spår ni som hittar hit!
//MalDa

måndag 22 februari 2010

I love water

Bild lånad från www.drytrend.com

För länge sen, tror det var i någon inredningstidning, såg jag ett reportage där de hade långa rännor istället för vanlig traditionell golvbrunn i duschen, och det stod I love water i de långa rännorna! Jag glömde aldrig de där rännorna....och så nu, hittar jag denna som säger sig ska passa alla standardgolvbrunnar! Måste vara samma tillverkare! Hur fräck som helst! Denna får hamna på "måste ha-listan". Hur som helst heter den New York, tillverkaren heter Blucher och den finns att köpa hos Drytrend.
Nu håller vi tummar & tår för skidtjejerna!
Go kväll!

söndag 21 februari 2010

Fotobok

En fotobok om det första året i huset jobbar jag på, eller rättare sagt, har gjort de senaste månaderna....det går inte fort fram! Eftersom jag ibland får mail från husbyggare som vill se mer bilder från huset kommer här några bilder jag redigerat klart till fotoboken! Jag vet ju själv hur många bloggar & forum mm man själv besökte när man beslutade om husbygge!
















Fortsatt trevlig söndagskväll!
MalDa

fredag 19 februari 2010

Baklust!

Jag älskar Lejlas "A piece of cake" och skulle vilja testa alla recept där i, men då lär man ju lätt lägga på sig 10 kilo istället för att bli av med 10! Den smarta grejen är då att passa på att baka när man ska bort eller ha gäster! I helgen testade jag Lejlas Grissini med rosmarin med gott resultat! Insvepta i lite silkespapper fick de följa med på fest!


Ett gott & lätt bröd som det bakas titt som tätt här hemma är Anna Skippers hälsobröd. Recept hittar du HÄR. Insvept i de nya handdukarna från Green Gate frestar det på frukostbordet!


Önskar er en fortsatt trevlig helg!

torsdag 18 februari 2010

70 m2

Nu börjar planerna för övervåningen att ta fart...i allafall i huvudet på mig! Jag är dock långt fram i mina planer, möbler, tapeter mm.....men drömma får man ju alltid göra! I helgen kan man säga att startskottet går, med en storrensning av alla grejer som står där nu! Det som inte ska bort ska prydligt ut på vindsloftet i garaget sen ska det funderas & mätas på planlösningen minsann!



Ett rymligt badrum med takfönster så att ljuset kan flöda in ska det såklart bli. I min inspirationsmapp på datorn har jag sparat denna bild för länge sen, något i stil med detta vore snyggt!

www.decormaison.se

Om det blir plats för en walk-in-closet skulle denna tapeten passa perfekt (någon annanstans passar den inte) Tapeten ingår i nya modeinspirerande kollektionen WallKotyr från Decor Maison.

Den holländska designern PIP Studio har gjort succé med sina nya tapeter i härliga färger. Jag blev så sugen på att se & känna på kvalitén o färgerna att jag beställde några tapetprover från Inreda. De är verkligen helt underbara, men eftersom jag tröttnar på alla mönster o färger så fort skulle jag aldrig vilja tapetsera en hel vägg med dem tyvärr....

www.tapetorama.se


Tjingeling! //MalDa

onsdag 10 februari 2010

Blommor

Blommor är vardagslyx! Därför besöker jag gärna torghandeln här i Växjö där det alltid finns fina blommor till bra pris! Till helgen blev det lite extra blommor när vi skulle till Västervik!
En stor bukett med röda tulpaner insvept i silkespapper från Lagerhaus och ett litet digiscrappat kort att hänga i!
Mormor tyckte om rosa blommor, klart att det då skulle läggas rosa rosor på hennes grav. Blommorna är bundna så de ser finast ut när de ligger ner, så som mormor själv gjorde!

På Plantagen hittade jag Oasis-svamp i olika färger, vilken smart grej! Då behöver man ju inte dölja den om man inte vill. Med Cerise Gerbera, limefärgad oasis, limefärgad metalltråd och en väska från Koziol blev det så här när fantasin fick löpa fritt..... Och det kunde ju inte passa bättre att ge den till syster då hon samma dag redan satt cerise Gerbera hemma hos sig =)
Och denna lilla skruttan smittade mig med sina Madicken-baciller i helgen, men eftersom hon e så söt så gör det inget! =)



Tjingeling/MalDa



söndag 7 februari 2010

Vårtecken

Ja utomhus har jag inte hittat några vårtecken än....men ett säkert tecken brukar vara att vårjackorna packas upp i butikerna. Och i helgen bara hängde den där, jackan jag bara var tvungen att ha! Ett annat säkert vårtecken är att man blir galen i alla härliga pastellfärger som finns överallt!



Nytt i pastellvärlden är att Ankarsrum Assistent Original nu kommer i fina pastellfärger, säljs exklusivt hos Bagaren & Kocken. Hos "Fyra årstider" hittar du fina bilder till deras marknadsföring. Hade jag inte haft en Electrolux assistent i skåpet hade den rosa gärna fått flytta in! Electrolux Assistent heter ju numera Ankarsum Assistent original efter att de lämnat över försäljningen till Ankarsrum Assistent AB där den tillverkats sedan 1969.



Med många "Bäst i test" och nu med dessa härliga färger tror jag att dessa kan göra succé på nytt! Kanske är det Ankarsrum Assistent vi ser framöver i stället för Kitchen Aid.


Bild lånad från www.bagarenochkocken.se

Själv fastnade jag för de fina bakplåtspappren och den fina rosa handduken i bilderna hos "Fyra Årstider" Jag får kika in hos Balders Hage & Elsas Hem tror jag =)

Nu blir det att ladda om för en ny vecka efter en långhelg i Västervik!

/MalDa


måndag 1 februari 2010

Tävling

Söt som en karamell är denna fina rosa radio från Roberts radio. Den skulle passa fint på uteplatsen i sommar tillsammans med härliga kuddar & prylar från Green Gate. Både Green Gate & Roberts radio finns på http://www.forr.se/ en trevlig webshop som till och med delar ut gratis biblar för den som vill ha en.

Kika in på http://www.forr.se/ och var med & tävla om en Pappelinamatta vetja!

http://www.forr.se/inredningsdetaljer/roberts_radio/revival_rosa.html



Bilder lånade från www.greengate.dk
Visst ser det härligt ut med sommar!