tisdag 15 september 2009

Den godaste av alla desserter i hela världen är Tiramisu! Jag kan inte få nog.....eftersom vi båda älskar den har det blivite lite utav "våran" dessert. Den har avnjutits på många ställen, men bäst var den på en liten italiensk restaurang i ett gathörn i gamla stan i Stockholm, synd bara att jag inte har namnet på den....

Otaliga egna recept har testats innan jag nu funnit mitt favoritrecept, och det jag gillar allra mest är att det är sååå mycket enklare än många recept och borde oxå vara lite smalare variant eftersom den inte innehåller grädde....

Tiramisu

1 färdig tårbotten
1 burk Mascarponeost (ca 250-300 gr)
1 Milda vaniljvisp
1 dl starkt kaffe
1,5 dl Marsalavin, kahlua eller amaretto efter tycke & smak
Kakao

Lägg en del tårtbotten i en löstagbar form, dränk in den med kaffe & marsalavin. Vispa vaniljvispen hårt, blanda i mascarponeosten och vispa till en slät smet, bred på hälften av smeten, lägg nästa lager med tårtbotten, dränk in den med resten av kaffet & marsalavinet alternativt lämna den som den är om du inte vill ha så stark smak. Bred på resten av cremen, sikta rikligt med kakao över. Ställ i frysen eller ät den som den är, går utmärkt att förvara i frysen.




1 kommentar:

  1. mmmm, vad gott. När kan vi komma och provsmaka ??? Kram Helena

    SvaraRadera